Деловая сеть Луцк
Компании:928
Товары и услуги:48
Статьи и публикации:5
Тендеры и вакансии:3

Енергозбереження «по українськи»
Информация может быть не достоверна

16.12.2013
Обзор систем утепления, вентиляции и рекупирации

  Знов на порозі зима, знову підняті тарифи, і багато хто з політиків не тільки словом, але й ділом взялись за енергозбереження, а точніше - утеплення багатоповерхівок. 

  Ми теж вирішили не відставати, тому перш ніж щось говорити, та більше того – робити почали вивчати це питання. Після блукань коридорами відділів та управлінь адміністрацій, після ознайомлення з нормативними документами по будівництву, так нічого і не зрозумівши вирішили найти компетентну людину , яка б незаангажовано поставила всі крапки в цьому , як тепер розуміємо складному питанні.

  Нам ,чесно кажучи повезло, пошуки привели до людини, яка не один рік займається практичним енергозбереженням і не в вузькому розумінні цього терміну, а системно.

Наш співрозмовник, який погодився пояснити всі тонкощі цієї теми, Сергій Костянтинович Іванов, підприємець, власник фірми яка займається прикладним енергозбереженням в енергетиці, на транспорті та зв язку. Він добре відомий в вузькому колі спеціалістів. Ось що ми від нього почули:

   Не так давно в Києві в прес-центрі інформаційного агентства ЛІГА Бізнес Ін форм пройшла прес конференція «Чому з утепленням в будинках не тепло?».Висновок конференції – утеплення зовнішніх стін квартири в багатоквартирних будинках ніякого тепла та економії енергоресурсів не приносить. Воно може захистити стіни від промерзання, покращити комфорт прожиття, але не більше того.

  «Теплоізоляційні матеріали практично непотрібні  для використання в старому та зношеному багатоповерховому фонді. «Латки» на стінах багатоповерхівок, неякісна теплоізоляція та монтаж можуть призвести до руйнування цілісності будівлі»- це вислів генерального директора асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів» Олександра Ожегова.

  Для пересічного громадянина це можна пояснити наступним. Підвищення теплозахисту одних тільки огороджуючи конструкцій будівель не дасть очікуваного результату, а використання недовговічних утеплювачів приведе до частих кап.ремонтів, що зведе нанівець всю ідею енергозбереження.

   При типовому будівництві стіни «дихають», забезпечуючи черговий вентиляційний фон в приміщеннях без відкривання фіранок. І це не призводить до масштабних тепловтрат в порівнянні з герметичними стінами. Тому що через стіни знадвору в результаті перепаду тиску, повітря в приміщення потрапляє, підігріте рухом назустріч  побутовим паром, направленим від внутрішньої позитивної температури до від ємної зовнішньої.

  Енергозбереження не зробити одним тільки збільшенням теплоізоляції на стінах.  Як відомо , будинок в холодну пору року втрачає теплову енергію по наступних каналах:

-          через основні конструкції(стіни, покрівля, фундамент)

-          світлопроникні конструкції(вікна)

-          з вентилювальним повітрям.

  Якщо раніше з щілин дерев яних віконних рам весь час піддувало, була вентиляція, то після заміни на пластикові приміщення герметизується , а часто іще і вакуумується.

  В дорогих моделях вікон передбачені вентиляційні отвори, при енергоефективному склопакеті. На зовнішню стіну вставляється спеціальний вентиляційний клапан. Всі ці моменти потрібно враховувати – ні, отримаємо сирість, грибок, задуху, поганий сон і здоров я.

    Висновок з цього наступний :якщо утеплюємо – то все(з заміною вікон, дверей, з примусовою припливно –витяжною вентиляцією та рекуперацією тепла).

   І це тільки частина того , що нам розповів пан Сергій.

  Тому кожна думаюча людина повинна розуміти, якщо щось роблять або говорять, то це комусь потрібно, і знову будуть тендери для своїх, відкати, відмивання грошей і нічого нового, а економію вирівняють черговим підвищенням тарифів, і житимемо ми як і раніше без доріг в дворах, без світла в під їздах, газової безпеки, без замінених на нові тепло- та водо- мереж – того, що потрібно в першу чергу для нормального та безпечного життя.

 

посмотреть все (2)

Другие статьи и публикации компании:

Добовка предотвращающая износ аккамуляторов Добовка предотвращающая износ аккамуляторов
Информация может быть не достоверна
Добовка предотвращающая износ аккамуляторов, продлевающая их срок службы. гарантия после обработки 5 лет, повышение мощности 20%, улучшение всех характеристик.
09.06.2013
Информация о продавце
Производство светодиодной продукции, нанотехнологии, энергосбережение в энергетике, транспорте и связи.
×